Welkom bij Basisschool De Driesprong
Ervaringsgericht onderwijs in een groene long met veel speelruimte. Met oog voor de talenten van ieder kind.
De toekomst van de wereld
zit vandaag in onze school !
BS "De DRIESprong"
Kapel ter Rustestraat 3
8540 Deerlijk
tel: 056 71 36 52
mail: isabellechristiaens@bs-dedriesprong.be
Nieuwsberichten mei
Verlofdag - maandag 9 mei 2022
Praatcafé - vrijdag 20 mei 2022 vanaf 15u30
O.H. Hemelvaart - donderdag 26 tot en met vrijdag 27 mei 2022
Nieuwsberichten juni
Open-kijkdag - vrijdag 3 juni 2022
Pinkstermaandag - maandag 6 juni 2022
Rapport en oudercontact 3 - maandag 27 tot en met woensdag 29 juni 2022
Afscheidsforum - donderdag 30 juni 2022 - Halve dag school
Downloads
- Schoolmenu mei - vervangmenu mei
- Schoolmenu juni - vervangmenu juni
- Activiteitenkalender 2021 - 2022
- Digitaal schoolreglement
U herkent het wel: een kind dat niet stil kan zitten en wanneer het even kan naar de prullenbak loopt of voortdurend wiebelt op de stoel. Of juist een kind dat stil is, niet meteen kan antwoorden op een vraag en veel denktijd nodig heeft.
Vanuit de theorie van Meervoudige Intelligentie krijgen we meer zicht op de verschillen tussen leerlingen en hun individuele leerbehoeften.
De psycholoog Howard Gardner stapt met zijn theorie van Meervoudige Intelligentie af van het gebruikelijke denken over intelligentie. De theorie gaat uit van meerdere intelligenties die ontwikkelbaar zijn. Gardner definieert intelligentie als volgt: "Intelligentie is het vermogen om problemen op te lossen en ook het vermogen om nieuwe problemen te bedenken".
Er wordt uitgegaan van de gedachte dat menselijke vermogens veel verder reiken dan lezen, schrijven en rekenen. Er moet in het onderwijs ook aandacht besteed worden aan capaciteiten zoals sociaal waarnemingsvermogen, beeldend vermogen, en muzikaal vermogen zijn talenten en/of intelligenties.
Meervoudige Intelligentie betekent voor ons het stimuleren van een brede ontwikkeling, uitgaan van verschillen en uniciteit waarderen, je zwakke en sterke kanten leren kennen en deze weten in te zetten om te leren, samen te werken en te communiceren.
Door middel van acht figuren maakt het kind kennis met de 8 verschillende talenten: samenknap, beeldknap, beweegknap, taalknap, muziekknap, rekenknap, natuurknap en zelfknap. Deze talenten worden verwerkt in verhalen, doe – activiteiten en onze werkwinkels, waar kinderen op kunnen intekenen, ons hoekenwerk, gekoppeld met de talenten zodoende hun interesses en talenten verder te kunnen uitdiepen en onze visie op natuurbeleving.